door leerlingen beoordeeld met een 10!
Schakel of Automaat?

Schakel of Automaat?

Zeg het maar! Schakelen of Automaat?

Wij van verkeersschool ROAD vinden het lastig om die keuze voor jou te maken, het heeft vaak te maken met wat je ouders rijden, rijden ze een schakel auto dan zal de eerste gedachte een schakel opleiding zijn, rijden je ouders een elektrisch of hybride voertuig zal vaker de automaat opleiding gekozen worden.
En natuurlijk! wij horen het dagelijks " als ik mijn schakel rijbewijs heb kan ik in beide voertuigen rijden " en dat klopt als een bus.
 
Verschil in aantal lessen/uren

Over het algemeen heb je zo'n 15 uur rijles nodig om het schakelen volledig onder de knie te krijgen dus wanneer je een automaat opleiding volgt heb je vaak wat lessen nodig, gemiddeld zien wij leerlingen die bewust kiezen voor de automaat opleiding slagen met plus minus 35 tot 40 uur rijles, in de schakel zien we dat leerlingen volledig klaar zijn voor het examen met 45 tot 55 uur autorijles.
een rekensom is dan gauw gemaakt!

CODE 78

Weet dat als je een code 78 (automaat) hebt staan op je rijbewijs je er altijd voor kan kiezen om een schakel cursus te doen dat doen we tenslotte ook voor de motor en aanhanger rijbewijs of voor grotere voertuigen.
Verkeersschool ROAD maakt nooit voor jou de beslissing die zal je altijd zelf moeten maken wij bieden beide aan:-)

Een schakel auto is goedkoper!

Inderdaad veel gehoord, echter is het aanbod zuinige en automaat auto's erg groot en zal alleen maar groter worden kijk maar een op deze link:-) We hebben een selectie gemaakt voor je van zuinige automaat occasions met een prijs tussen de 1500 en 7000 Euro.

Chat GPT

Hieronder hebben we Chat GPT gevraagd wat te vertellen over het aantal auto's dat volledig elektrisch of hybride is en waarom je het beste in een automaat kan gaan lessen.


Elektrische en hybride auto’s worden steeds populairder in Nederland. Het aantal volledig elektrische auto’s op de Nederlandse wegen steeg van ruim 145.000 in 2020 naar 216.000 in 2021 1. Een belangrijke reden voor deze toename is de aanschafsubsidie voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s, waardoor de overstap naar elektrisch rijden financieel aantrekkelijker wordt 1. Bovendien is het aanbod van betaalbare nieuwe modellen toegenomen en is de actieradius de afgelopen jaren sterk verbeterd 1. De totale gebruikskosten van een gemiddelde elektrische auto zijn inmiddels lager dan die van een gemiddelde benzineauto 1.

Hybride auto’s zijn ook populair in Nederland. De hele reden dat de hybride ooit is bedacht is het feit dat ze minder CO2-uitstoten 2. In de praktijk zijn de cijfers misschien niet zo rooskleurig als op papier, maar dat neemt niet weg dat hybride auto’s nog steeds een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere auto 2.

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke auto, dan is Verkeersschool ROAD de juiste keuze. Wij bieden automaat rijlessen aan die je helpen veilig en zelfverzekerd te rijden. Onze automaatlessen zijn ontworpen om je te helpen de voordelen van automaat rijden te ervaren. Hier zijn enkele redenen waarom automaat rijden de voorkeur verdient:
  1. Minder stressvol: Met automaat rijden hoef je niet te schakelen, wat betekent dat je je meer kunt concentreren op de weg en minder afgeleid bent door het schakelen. Dit kan leiden tot minder stressvolle rijervaringen.
  2. Minder vermoeiend: Omdat je niet hoeft te schakelen, kan automaat rijden minder vermoeiend zijn dan handmatig schakelen. Dit kan vooral handig zijn tijdens lange ritten.
  3. Meer brandstofefficiënt: Automatische transmissies zijn over het algemeen efficiënter dan handgeschakelde transmissies, wat betekent dat je minder brandstof verbruikt en dus geld bespaart.
  4. Minder slijtage aan de auto: Omdat je niet hoeft te schakelen, kan automaat rijden minder slijtage aan de auto veroorzaken dan handmatig schakelen. Dit kan leiden tot minder reparaties en onderhoudskosten.

Bij Verkeersschool ROAD bieden we automaat rijlessen aan. We bieden verschillende pakketten aan, waaronder het ROAD 35 Automaat-pakket en het ROAD 40 Automaat-pakket. Beide pakketten bevatten een aanvraag voor toets en examen, reguliere lessen van 75 minuten, een tussentijdse toets en examen plus gratis gebruik van de PlanGo-app. Je kunt altijd in drie termijnen betalen zonder administratiekosten. Onze automaat rijlessen kosten € 60 Euro per 60 minuten. Schrijf je hier in voor onze automaat rijlessen 1.
Meer weten over Schakel of Automaat??
Neem contact op
Rijlessen in Dijk en waard, Waarland, Alkmaar, Oudkarspel en omstreken.

Geslaagde leerlingen

Verkeerschool ROAD
Fransepad 14
1723 AJ, Noord Scharwoude

Telefoon: 0627133647
WhatsApp: 0627133647
info@verkeersschoolroad.nl

KvK: 37112214
BTW: NL002071352B44
Rijschoolnummer: 2426H2

Onze partners
Openingstijden
Ma t/m vrijdag 09:00 tot 20:00
zaterdag 09:00 tot 12:00
Zondag Gesloten
website door PlanGo Rijschoolsoftware
© 2024 – Verkeerschool ROAD