MOTORRIJLESSEN BIJ ROAD

De motorrijlessen worden op individuele basis gegeven op nieuwe motoren, waarbij de 3 wettelijk geregelde categoriën(18 jaar, 20 jaar, 24 jaar) kunnen worden bediend.

De rijlessen worden verzorgd door KNMV gediplomeerde instructeurs. Ook in deze rijopleiding mag je meer verwachten dan uitsluitend opleiden tot het rijbewijs.

Individuele lessen hebben de voorkeur, maar lessen met 2 tegelijk is ook mogelijk.

 

Wat is een KGI instructeur?

Een KGI’er heeft op eigen initiatief een aanvullende motor- en bromfietsvakopleiding bij de KNMV gevolgd. Ook volgt hij/zij een verplichte jaarlijkse bijscholing. Instructeurs hebben meestal zelf motorrijden als hobby en zijn heel enthousiast in het lesgeven aan beginnende motor- en bromfietsbestuurders.

Voertuigen

A Rijbewijs

Suzuki Gladius (56KW)

A2 Rijbewijs

Suzuki Gladius (25KW)

A1 Rijbewijs

Yamaha YBR 125

De procedure

Er wordt uitsluitend maatwerk geleverd, geen les is hetzelfde. Het gaat niet alleen om opleiden voor het rijbewijs maar om op te leiden tot een veilige, sociale en vlotte motorrijder in het verkeer.

De examens

Om het rijbewijs uiteindelijk te verkrijgen, moeten er 3 examens worden afgelegd. Het theorie-examen, een examen voertuigbeheersing(AVB) en een examen verkeersdeelneming(AVD).

Aan het examen AVB wordt de meeste tijd besteed, omdat dit de basis vormt van het motorrijden. Pas als de voertuigbeheersing voldoende is kan er veilig worden deelgenomen aan het verkeer.

Een hoog slagingspercentage geeft aan dat deze keuze juist is!

Sinds 2017 zijn er 2 soorten  opleidingen voor het motorrijbewijs:

Het ‘getrapte’ rijbewijs:  naast theorie-examen, 1x examen AVB, dan telkens na 2 jaar na een praktijkexamen, doorstromen van A1 (18 jaar), naar A2(direct vanaf 20 jaar) en naar A(direct vanaf 24 jaar).

De volgende is het’ code 80 rijbewijs’:

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs.

Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte tweewielige motor (A1) en een middelzware tweewielige motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware tweewielige motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

LET OP: Vooraf aan de beide praktijkexamens moet je eerst geslaagd zijn voor het motortheorie-examen. Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorie-examen meer te doen.

 

Rij-instructeurs

Rij-instructeur

Paul Rookhuijzen

Tarieven

22
lessen
INFO OVER PAKKET
Inclusief examens t.w.v. €343,-
AVB & AVD
€43.45,- per les
Slechts €36.21,- bij 50 minuten
Wij lessen 60 minuten!
€1299,-

Losse lessen(op maat)

€48,- per uur

Praktijkexamen verkeersdeelneming (AVD)

€ 225,-

Praktijkexamen voertuigbeheersing (AVB)

€ 118,-

TussenTijdse toets

€ 179,-

Huur motorkleding incl. helm, excl. laarzen

Gratis

Lessen gegeven door gediplomeerd KNMV instructeur

Er wordt individueel gelest tenzij er om anders gevraagd wordt

Indien pakketlessen niet toereikend zijn, vervolglessen voor zelfde pakkettarief.

De eigen verklaring van het CBR is € 34,80

Deze dient zelf te worden aangevraagd bij het CBR

Overstappakket: €425,-

A1 > A2, A2 > A

Tarieven zijn icl. 21% btw, muv kosten CBR examens, die zijn vrij van BTW

email phone whatsapp