Een Volvo S80 automaat trekt een zware tandemas-aanhanger op weg naar het rijbewijs.
Niet meer rekenen, maar gewoon op pad met de eigen combinatie, bv. auto + caravan, paardentrailer of welke aanhanger dan ook. Enige restrictie is dan nog het maximaal toelaatbare trekgewicht van de auto.
De 5 lessen van 60 minuten voor het rijbewijs vinden in principe op dezelfde dag als het examen plaats. Dus in 1 dag je rijbewijs.

 

Technische aspecten

Wij besteden, naast de voorwaarden voor het rijbwijs zoals door CBR gesteld, vooral ook aandacht aan andere praktische aspecten, zoals het beladen van de aanhanger, het aan- en afkoppelen, de essentiele technische aspecten van de aanhanger, het rijden in het donker en bij slecht weer, maken van een noodstop, corrigeren bij uitwijken etc.

Maar nog los van het rijbewijs is het rijden met een grotere aanhanger toch een speciale vaardigheid die geleerd/getraind moet worden. Dus ook al heeft u een rijbewijs BE “oude stijl”, het is toch fijn om veilig met een aanhanger te kunnen rijden. Dat geeft meer ontspanning tijdens het rijden en meer veiligheid op de weg.

Intest

Om in te kunnen schatten of dat haalbaar is dient er wel eerst een zgn. “intest” te worden uitgevoerd, waarbij tijdens een rit met de combinatie van ca 45 minuten wordt beoordeeld hoeveel lessen er werkelijk nodig zijn voor goede kans op slagen voor het rijbewijs.

Instructeurs

Instructeur

Paul Rookhuijzen

 

In-company training

Voor bedrijven die gebruik maken van aanhangers achter de bedrijfswagens is een in-company training mogelijk.

(ongeacht aantal deelnemers €160,- incl. BTW per dagdeel van 3 uren)

Neem voor meer informatie of vragen gerust even contact op.

 

Auto + aanhanger

Volvo S80

aanhanger(1400kg)

Tarieven

Rijbewijs
in 1 dag
Inclusief
5x 60 minuten les
Inclusief 1x praktijkexamen
€ 445,-

Intest

€ 50,-

Losse lessen

€ 50,- per uur

Aanmelden

Uw gegevens


Informatie m.b.t. aanmelding

Met verzending van dit formulier levert u informatie aan, waarna met u contact word opgenomen voor een reservering. Pas dan is uw reservering definitief.

email phone whatsapp